• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
09.08.2021

Dobra zgodba - ŠK Naj sodobna tehnologija olajša življenje


V korak z moderno tehnologijo
 
Strah pred tehnologijo je med nami enako dolgo kot tehnologija sama in le-ta nam nedvomno spreminja življenje, največje vprašanje pa je, ali so te spremembe negativne ali pozitivne.

Na Zasavski ljudski univerzi so s pozdravi sprejeli te spremembe in tako uspešno zaključili študijski krožek Naj sodobna tehnologija olajša življenje v sodelovanju z Društvom diabetikov in Društvom upokojencev iz Zagorja ob Savi pod vodstvom mentorice Mojce Kropivc. Če so se udeleženci morali soočiti z novodobno tehnologijo in premagati strah pred njo, jim je skupaj vse to vsekakor dobro uspelo. Neznanje in vsakodnevno srečevanje ter strah pred »neznanim« je izginilo že takoj po prvih srečanjih. Udeleženci so premagovali ovire eno za drugo in kmalu postali vešči trendov.

Pisano ali ne pisano pravilo, ki pravi, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo, se je izkazalo še za kako resnično. Vse informacije, ki so jih pridobivali na srečanjih, so pridno uporabljali tudi doma v vsakdanjem življenju. Spoznali so osnove računalnika in njegovo dodatno opremo. Preizkusili so se v Microsoft Office programih, ustvarjali Wordove dokumente in jih shranjevali na USB-ključe. Spoznali so, da lahko pijejo kavo in prijetno poklepetajo s prijatelji in svojci prek različnih aplikacij, kot so: MS Teams, Skype, Zoom, in sicer kar iz udobnega naslanjača. Tudi pametni telefon ni bili prevelik zalogaj in različne aplikacije, ki so si jih prenesli, dandanes pridejo še kako prav. Da pa pametne ure ne bodo več stale v kotu in svoj čas merile prahu, so dobile novo mesto na rokah njihovih lastnikov. Pridno štejejo korake, merijo srčni utrip in so na tekočem z obvestili, ki jih preberejo kar na uri. Udeleženci so pokazali veliko zanimanja tudi za uporabo interneta in spletnih strani, kjer so spoznali da »striček« Google res veliko ve. Seznanili so se z varno uporabo interneta in njegovimi pastmi, ki nas dnevno spremljajo. Med drugim so se seznanili z e-naročanjem in si uredili digitalna potrdila za dostop do portalov ( zVem, e-Zdravje …).

Na zaključku ŠK so prejeli potrdila, se posladkali in z znanjem, ki so ga pridobili, odkorakali v svet moderne tehnologije. Srečno na vaši poti, naj bo »moderna« brez strahu.




PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji