• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
30.07.2024

Napovedujemo!

V mesecu septembru 2024 napovedujemo kar 2 nadvse zanimivi predavanji.

V sredo, 18. 9. 2024, bo predavanje z naslovom Emocionalni možgani in vrednote izvedla dr. Sanela Peresciutti (ex. Banović), zdravnica in predavateljica na področju medicine, psihologije in psihoterapije.  

O predavateljici: Dr. Sanela Pereciutti (ex. Banović) je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 pa je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo.
Sanela se redno dodatno izobražuje in usposablja na področju psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici. Od leta 1997 je sodelovala na več seminarjih, delavnicah, konferencah in festivalih na teme: komunikologija, mediji/novinarstvo, politika/družbena vprašanja/, religija, medicina, limfna drenaža – v Južnoafriški Republiki, Rusiji, Zimbabveju, Mehiki, ZDA, Estoniji, Finski, Franciji, Italiji, Avstriji, Luksemburgu,  Nizozemski, Belgiji, Danski, Nemčiji, Švici, Romuniji, Egiptu, Turčiji, Bolgariji, Španiji,  Madžarski  in Norveški. 
O sebi pravi, da je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Njena največja strast pa je govoriti o emocionalnih možganih. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto objema naključno. Želi motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.

Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave na povezavi (klik).



V četrtek, 26. 9. 2024, pa vas vabimo na zanimivo predavanje dr. Davida Zupančiča, zdravnik, pisatelj in avtor priljubljenega podkasta Umetnost lenarjenja, z naslovom: Znanost mirnega življenja. Predavanje bo povezovala Katra Hribar Frol, dogodek pa poteka v sodelovanju Zasavske ljudske univerze, Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje in Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje. 

O predavatelju: David Zupančič (1991) je zdravnik, pisatelj in avtor priljubljenega podkasta Umetnost Lenarjenja. Leta 2022 je s prvencem Življenje v sivi coni porušil prodajne rekorde in na Slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za knjigo leta po izboru bralcev. Zaradi naporov, ki spremljajo študij medicine in zdravniški poklic, se je že zgodaj začel ukvarjati s čuječnostjo, učinkovito in priljubljeno metodo za obvladovanje stresa in doseganje stanja polne prisotnosti v danem trenutku. Za njim je dvanajst let raziskovanja, preučevanja in prakticiranja te metode, ki mu je, kot pravi, spremenila življenje.

David je tudi avtor knjige Znanost mirnega življenja. 
Nova knjiga priljubljenega zdravnika je pripoved o iskanju miru v hektičnem vsakdanjiku. Knjiga temelji na avtorjevih lastnih izkušnjah in izzivih, hkrati pa ima močno znanstveno podlago, saj so nasveti podprti s citiranjem več kot 70 strokovnih raziskav. Knjiga je zasnovana poljudno, praktično, in nas spodbuja k refleksiji, obenem pa nam ponuja uteho, da v boju z zahtevami sodobnega sveta vendarle nismo sami. Ena njenih največjih odlik je najbrž duhovit, mestoma samoironičen ton pisanja, značilen že za avtorjevo prvo knjigo, ki bralca pogosto spravi v hehet – če že ne v smeh


Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave na povezavi (klik).




Aktivnosti projekta Večgeneracijski center Zasavje+ so za udeležence brezplačni.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji