• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
04.10.2024

Odkrijte e-publikacije ZLU

Zasavska ljudska univerza z veseljem predstavlja e-publikacije*, ki so nastale v okviru različnih projektov, in vas vabimo, da jih odkrijete! Te knjižice vam nudijo dragocena orodja in znanja za izboljšanje kakovosti vašega življenja.

Z njimi boste lahko:

Pridružite se nam na tej poti in odkrijte, kako vam lahko te knjižice pomagajo doseči vaše cilje in ustvariti boljše življenje.

*E-publikacije niso lektorirane.

Pobeg k sreči: Knjižica dobrih praks

Knjižica dobrih praks je nastala kot rezultat projekta Erasmus+: Pobeg k sreči (ang. Escape to Happiness), in predstavlja zbirko 40 dobrih praks za izboljšanje dobrega počutja odraslih. Projekt je združil osem partnerskih organizacij iz vse Evrope z namenom raziskovanja in dokumentiranja učinkovitih praks za spodbujanje dobrega počutja pri odraslih udeležencih izobraževanja.

Knjižica je razdeljena na štiri poglavja:
Vsako poglavje vsebuje opis posameznih praks, ki so predstavljene na jasen in jedrnat način. Poleg opisa vsaka praksa vsebuje tudi povezavo do dodatnih informacij in gradiv.

Glavni cilji knjižice so:
Knjižica je dragocen vir za vse, ki se ukvarjajo z izobraževanjem odraslih in si prizadevajo za ustvarjanje spodbudnih in vključujočih učnih okolij, ki spodbujajo dobro počutje udeležencev.


PRENOS KNJIŽICE DOBRIH PRAKS

Začinimo trajnost

Knjižica vsebuje zbirko receptov udeležencev študijskega krožka "Začinimo trajnost", ki ga je organizirala Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Zasavje. Udeleženci so se na krožku učili o trajnostnih praksah v kulinariki, kot so recikliranje, zmanjševanje odpadkov in pomen lokalnih sestavin. Knjižica vsebuje recepte za jedi kot so: čičerikin namaz, cvetačna juha, zelenjavni hlebčki, filane paprike, lečina pečenka z jajci, bučkine kroglice v paradižnikovi omaki, testeninska solata, jabolčni drobljenec, sadna fantazija in korenčkov sok. Vsak recept vsebuje seznam sestavin in podroben opis postopka priprave.

PRENOS E-PUBLIKACIJE ZAČINIMO TRAJNOST

Samooskrba za začetnike


E-knjižico so pripravile udeleženke študijskega krožka "Zeleni koraki" na Zasavski ljudski univerzi. Knjižica predstavlja praktičen vodnik za začetnike v svetu samooskrbe. Namenjena je vsem, ki si želijo vzpostaviti bolj trajnosten način življenja in se zbližati z naravo.

Knjižica je razdeljena na več poglavij, ki pokrivajo različne vidike samooskrbe:
Knjižica je napisana v preprostem in razumljivem jeziku, opremljena pa je s številnimi fotografijami in ilustracijami. Poleg praktičnih nasvetov ponuja tudi navdih in motivacijo za vse, ki si želijo živeti bolj trajnostno in v sožitju z naravo.

PRENOS E-PUBLIKACIJE SAMOOSKRBA ZA ZAČETNIKE

Učenje na daljavo za ranljive odrasle

E-priročnik, ki je nastal v okviru Erasmus+ projekta: Učenje na daljavo za ranljive odrasle, predstavlja zbirko strategij, dobrih praks in metod za učenje na daljavo, namenjenih ranljivim skupinam odraslih. Nastal je v sodelovanju strokovnih delavcev iz Slovenije, Hrvaške, Estonije, Nizozemske in Cipra.
Potreba po takšnem priročniku se je pokazala med pandemijo COVID-19, ko se je izobraževanje preselilo na splet. Številni izvajalci izobraževanja odraslih so se prvič srečali z izzivi učenja na daljavo in poročali o preobremenjenosti in ovirah pri motiviranju udeležencev, še posebej tistih iz ranljivih skupin.

E-priročnik je namenjen predvsem:
Priročnik se osredotoča na naslednje ranljive skupine odraslih: Starejši, priseljenci, odrasli s posebnimi potrebami, brezposelni, osipniki in podeželsko prebivalstvo.

Za vsako skupino so predstavljene:
Glavni cilji e-priročnika so:
Verjamemo, da bodo novi pristopi k poučevanju in učenju, ki so se razvili med pandemijo, pomembni tudi v prihodnosti.

PRENOS E-PUBLIKACIJE UČENJE NA DALJAVO ZA RANLJIVE ODRASLE

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Načrt za okrevanje in odpornost Arnes
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji