• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
22.07.2024

Ponovno uspešni na javnem razpisu za večgeneracijske centre+ do leta 2029!

Z velikim veseljem sporočamo, da smo v četrtek, 18. 7. 2024, prejeli sklep Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti, da je bila Zasavska ljudska univerza kot prijavitelj uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje projekta Večgeneracijski center Zasavje+ (VGC Zasavje+) za zasavsko regijo do leta 2029. Projektna prijava je bila izjemno dobro ocenjena, saj je dosegla kar 94,5 točk od možnih 102 točk. Na ta uspeh smo izjemno ponosni, saj je rezultat znanja, trdega dela in dolgoletnih izkušenj.
 
Uspešna zgodba brezplačnih aktivnosti za vse generacije se tako nadaljuje!
 
V Zasavje smo pripeljali evropska sredstva v skupni višini največ 1.505.750,40 €. Projektni partnerji smo Zasavska ljudska univerza (ZLU) kot nosilec projekta, Mladinski center Zagorje ob Savi (MC ZoS), Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik (KRC Hrastnik) in Zavod za mladino in šport Trbovlje (ZMŠT). 
 
Projekt VGC Zasavje+ je eden izmed 16-ih slovenskih projektov, ki bo skrbno zasledoval ključni cilj javnega razpisa, ki je: Dvig kakovosti življenja opredeljenih ciljnih skupin ter preprečevanje zdrsa v socialno izključenost in revščino. Trajanje projekta: 1. 8. 2024 do 30. 9. 2029.
 
Projekt se bo izvajal v šitrih občinah: Zagorje ob Savi, Hrastnik, Trbovlje in Litija - in sicer na kar 15-ih lokacijah, skupaj v letnem obsegu najmanj 2.050 ur. Sodelovanje je podprlo 14 lokalnih deležnikov, Center za socialno delo Zasavje in vse štiri občine. Na projektu bo zaposlenih šest strokovnih delavcev - trije na ZLU in po eden pri vsakem partnerju. Možnost sodelovanja in nabiranja izkušenj v projektu bo imelo tudi (najmanj) 32 prostovoljcev letno. Vse aktivnosti bodo za udeležence brezplačne.
 
VGC Zasavje+ predstavlja osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju, namenjen druženju, ohranjanju oziroma širjenju socialne mreže ter opolnomočenju ranljivih skupin in vseh ki si želijo kakovostno preživljati prosti čas. Projekt bo omogočal preventivne aktivnosti, ki bodo vključevale izobraževalne, socialne, medkulturne, medgeneracijske, zdravstvene in druge vsebine.
 
Ciljne skupine projekta:
  1. družine, osebe, otroci in mladi, še zlasti tisti z nizkim socialno-ekonomskim statusom, ki tvegajo socialno izključenost,
  2. starejši, zlasti tisti iz socialno ogroženih okolij,
  3. osebe, zlasti otroci in mladi, s posebnimi potrebami
  4. migrantski in begunski posamezniki in družine, zlasti otroci in mladi ter ženske iz teh družin,
  5. enostarševske družine,
  6. invalidi.
 
Projekt bo zagotavljal obvezne vsebine, namenjene večji socialni vključenosti:

  1. Neformalno druženje in srečevanje. Prostor za neformalno druženje in srečevanje ter informiranje uporabnikov bo na ZLU v Zagorju, v MC Hrastnik in prostorih ZMŠT Trbovlje po vnaprej opredeljenih urnikih. Prostori so dostopni tudi gibalno oviranim.

  1. Informiranje uporabnikov: VGC+ bo deloval tudi kot informacijsko središče, ki bo zainteresiranim uporabnikom posredoval informacije o programih in ponudbi.

  1. Aktivnosti, ki bodo potekale v obliki predavanj, izobraževalnih in praktičnih delavnic, pogovornih srečanj.

Izvajali bomo:
 
Zasavska ljudska univerza je bila nosilec projekta VGC že v letih 2017 do 2021 ter 2022.
 
Skupaj s partnerji bomo še naprej ustvarjali zanimive, praktične, kakovostne vsebine za vse generacije in ustvarjali prijazno ter vključujoče okolje za vse. 
 
Iskrena hvala vsem, ki ste nas podprli in prispevali k temu pomembnemu uspehu.

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji