• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
06.09.2024

Srečanje partnerjev projekta BU.BI



Med 4. in 6. septembrom 2024 je v Koprivnici na Hrvaškem potekalo srečanje v sklopu projekta BU.BI, na katerem smo se zbrali projektni partnerji iz Italije (Aforisma in Virtualis), Grčije (University of Peloponnese, IDEC), Hrvaške (Pučko otvoreno učilište Koprivnica) in Slovenije (Zasavska ljudska univerza). Glavni cilj srečanja je bil širjenje znanja izobraževalcev za razvoj funkcionalne pismenosti pri odraslih, zlasti tistih z nižjimi spretnostmi.



IDEC je povzel rezultate projekta Fi.do: Srečanje se je začelo s predstavitvijo grškega partnerja IDEC, ki je povzel rezultate prejšnjega projekta Fi.do. Ti rezultati so zdaj vključeni in nadaljevani v projektu BU.BI, saj predstavljajo ključno podlago za razvoj novih izobraževalnih strategij, s katerimi bomo krepili funkcionalno pismenost med odraslimi učenci.


Usposabljanje izobraževalcev: Glavni poudarek srečanja je bilo usposabljanje izobraževalcev in trenerjev o teoretičnih osnovah funkcionalne pismenosti. Razpravljali smo o tem, kako funkcionalna pismenost vpliva na različne vidike vsakdanjega življenja, od branja in računanja do kritičnega mišljenja ter digitalne pismenosti.


Razvoj praktičnih aktivnosti: Poleg teoretičnih razprav smo se pod vodstvom grškega partnerja University of Peloponnese osredotočili tudi na oblikovanje praktičnih izobraževalnih aktivnosti, ki bodo odraslim pomagale pri uporabi funkcionalne pismenosti v vsakodnevnih situacijah. Obravnavali smo, kako učence opremiti z znanji, ki jim bodo omogočila prepoznavanje in izogibanje dezinformacijam ter boljše upravljanje financ in drugih pomembnih življenjskih vidikov.



Delo v virtualnem okolju: Pod vodstvom italijanskega partnerja Virtualis smo izkusili, kako lahko učenje poteka na računalnikih, mobilnih telefonih in tudi v virtualnem prostoru.


Koordinacijski sestanek:
Poleg strokovnega dela smo izvedli tudi zelo produktiven partnerski koordinacijski sestanek, kjer smo utrdili sodelovanje med partnerji in začrtali nadaljnje aktivnosti projekta BU.BI.

Srečanje je bilo zelo uspešno, saj smo okrepili sodelovanje med partnerji ter utrdili temelje za prihodnje aktivnosti. Naša prizadevanja so usmerjena v opremljanje izobraževalcev z veščinami, ki bodo pripomogle k opolnomočenju odraslih učencev v vse bolj digitalnem in kompleksnem svetu.




PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Načrt za okrevanje in odpornost Arnes
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji