17.06.2024
Začinimo trajnost: Raziskovanje trajnostnih praks v kulinarik
Študijski krožek "Začinimo trajnost: Raziskovanje trajnostnih praks v kulinariki" je bil v mesecu juniju uspešno zaključen. Udeleženci iz Varstveno delovnega centra so se pod okriljem svoje mentorice in mentorice iz Zasavske ljudske univerze ter ob pomoči prostovoljke, seznanili z različnimi trajnostnimi in ekološkimi praksami, ki so primerne za naše lokalno okolje. Raziskovali so načine trajnostnega prehranjevanja, predelave hrane in širši pomen trajnostnega načina življenja.Vsako srečanje je potekalo najprej na bolj raziskovalen, teoretičen način, nato pa je sledila še praktična preizkušnja uporabljenega znanja v obliki kulinarične delavnice. Rezultat študijskega krožka je bila organizacija javne degustacije trajnostnih jedi v Hiši domačih okusov Pr' Čop, ki so jih ob pomoči mentoric pripravili udeleženci sami ter priprava kulinarične e-knjižice z recepti.
Vabljeni k ogledu našega izdelka - TUKAJ (klik). In dober tek!