• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
10.04.2023

Za(čutimo) dobro: Teden lepih misli na ZLU



15. aprila 2023 bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. 
V organizaciji Slovenske filantropije bo akcija že 14. leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro. Letos akcija poteka s ključnim sporočilom: Za(čutimo) dobro.

Tako bo na Zasavski ljudski univerzi potekal Teden lepih misli na ZLU, celotedenski dogodek, ki bo med 11. in 14. aprilom 2023 ter bo namenjen spodbujanju pozitivnega razmišljanja in izmenjavi pozitivnih misli. V okviru akcije bo organizirana delavnica zapisovanja lepih misli, na kateri bodo udeleženci imeli priložnost, da si vzamejo čas in reflektirajo o svojem življenju. Prav tako bo organizirana delavnica čuječnosti, na kateri bodo udeleženci imeli priložnost, da se naučijo, kako se osredotočiti na zdajšnji trenutek in biti bolj pozorni na svoje misli in občutke, ter delavnica osebne rasti, kjer bodo udeleženci iskali svoj prostor pod soncem. 


DELAVNICA OSEBNOSTNE RASTI: V ISKANJU SVOJEGA PROSTORA POD SONCEM

KDAJ: torek, 11. 4. 2023, ob 16.00
KJE: Mladinski center Hrastnik, Naselje Aleša Kaple 9 a, Hrastnik

Svet spoznavamo najprej skozi sebe, nato pa še z vseživljenjskim učenjem in rastjo. Na delavnici bomo tako raziskovali – sebe. Spoznavali bomo svoje talente, jih nadgrajevali z izkušnjami, začinili z vrednotami in pogledali, kako svet vidi nas. Uporabili bomo tudi japonski koncept IKIGAI, ki nam pomaga pri umestitvi svojih lastnosti v tisto, kar lahko in želimo ponuditi družbi in svetu.

Delavnica je za udeležence brezplačna, obvezne so predhodne prijave.


POTOVANJE Z BESEDAMI: DELAVNICA ZAPISOVANJA LEPIH MISLI
KDAJ: sreda, 12. 4. 2023, ob 9.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi

Delavnica je namenjena spodbujanju kreativnosti in pisanja ter izražanja lastnih misli in občutkov. Udeleženci se bodo naučili tehnike zapisovanja lepih misli, ki jih bodo lahko pozneje uporabili kot vir navdiha za pisanje ali kot sprostitev po napornem dnevu. Na delavnici bomo raziskovali različne teme, ki lahko sprožijo lepe misli, kot so narava, družina, prijateljstvo, ljubezen, radost, hvaležnost in podobno. 
Cilj delavnice je spodbujati kreativnost, izboljšati sposobnost pisanja in izražanja ter odkriti lepoto v vsakdanjem življenju. Poleg tega pa bo delavnica tudi zabavna in sproščujoča izkušnja za vse udeležence.
Delavnica je za udeležence brezplačna, obvezne so predhodne prijave.


ČUJEČNOST IN POZITIVNO MIŠLJENJE KOT KLJUČ DO SREČE

KDAJ: četrtek, 13. 4. 2023, ob 16.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALKA: Živa Kramar

Delavnica se osredotoča na pomembnost zavedanja trenutka, sprejemanja lastnih občutkov in pozitivnega razmišljanja za doseganje notranje sreče.
Delavnica bo vključevala praktične vaje čuječnosti, ki bodo udeležencem pomagale izboljšati zavedanje trenutka, osredotočenost na dihanje in sprejemanje občutkov brez sodbe. Poleg tega bo delavnica vključevala tudi sproščanje s pomočjo koshi zvončkov, ki bodo udeležencem pomagali doseči stanje globljega miru in umirjenosti.
Poudarek bo tudi na pozitivnem mišljenju, saj lahko s pozitivnim pristopom do življenja izboljšamo svoje počutje in odnose z drugimi. Udeleženci bodo spoznali nekaj praktičnih tehnik pozitivnega mišljenja in se naučili, kako jih vključiti v svoj vsakdan.

Delavnica je za udeležence brezplačna, obvezne so predhodne prijave.

Akcija bo trajala en teden, med katerim bodo na socialnih omrežjih in drugih platformah objavljene spodbudne misli in navdihi za pozitivno razmišljanje. Udeleženci bodo spodbujani, da se pridružijo tej iniciativi in delijo svoje misli ter izkušnje z drugimi, ki lahko služijo kot navdih tudi drugim. Namen dogodka je spodbuditi ljudi, da se zavedajo, kako lahko pozitivno razmišljanje vpliva na njihovo življenje, in da se zavedajo, da imajo moč, da sami spreminjajo svoj pogled na svet.

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji