• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
16.09.2024

Dnevi svetovanja za znanje 2024

Tudi letos konec septembra svetovalna središča in Andragoški center Slovenije pripravljamo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje. Tokrat zaznamujemo že 20. izvedbo Dnevov. Njihov namen je odrasle informirati o možnostih svetovanja pa tudi o možnostih vključitve v različne oblike izobraževanja in učenja, ugotavljanja in dokumentiranja predhodno pridobljenega znanja, svetovanja za načrtovanje in razvoj kariere, samostojnega učenja in sofinanciranja izobraževanja/usposabljanja. Letošnji Dnevi bodo potekali od 18. do 20. septembra in so namenjeni tudi zelenemu znanju, saj bodo središča izpeljala različne dogodke za ozaveščanje odraslih o pomenu ohranjanja okolja.

Na Zasavski ljudski univerzi bomo ob tej priložnosti organizirali vrsto zanimivih dogodkov. Svetovalno središče Zasavje bo letos ponovno s svojo info točko gostovalo na festivalu Speculum Artium. Stojnica s promocijskim gradivom bo postavljena ves čas festivala (od 18. do 21. 9. 2024). V četrtek, 19. 9. 2024 popoldan bosta na stojnici tudi svetovalki. Pri njiju bodo obiskovalci dobili informacije o svetovalni podpori in možnostih vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter v druge oblike izobraževanja.

Da bomo razumeli, zakaj moramo biti okoljsko ozaveščeni, kako lahko k ohranjanju okolja prispevamo kot posamezniki in družba, da ohranimo kakovostno okolje ne le zase, ampak tudi za mlajše generacije in rodove, ter da bomo znali prepoznati storitve in izdelke v zeleni preobleki, bomo v okviru dneva za zeleno znanje v vseh treh občinah organizirali Kahoot! kviz: Digitalnost in trajnostni razvoj.

Tudi Mija Ranzinger, udeleženka študijskega krožka Zeleni koraki, ki je potekal lansko jesen na ZLU, se zaveda, da je zeleno znanje pomembo, saj, kot pravi sama, njej in njenim bližnjim izboljšuje kakovost življenja, omogoča jim biti v stiku z naravo, uči jih, kako na vrtu pridelati več, kako ohranjati zdravje in jih motivira, kako z majhnimi koraki vztrajno stopati po poti zmanjševanja onesnaževanja okolja. Zato lepo vabljeni, da se nam tudi vi pridružite na naših dogodkih.

V septembru vas vabimo tudi na predavanje dr. Sanele Peresciutti (ex. Banović): Emocionalni možgani in vrednote, na katerem bo govorila o pomenu in vplivu kakovostnega odnosa do sebe in drugih na naše življenje ter predvsem na naše zdravje, in predavanje dr. Davida Zupančiča: Znanost mirnega življenja, na katerem bo predstavil svojo novo knjigo, v kateri pripoveduje o iskanju notranjega miru v današnjem hektičnem svetu. Društvo za zdravilne rastline pa bo izvedlo delavnici, na katerih bo predstavilo divje solate in zeliščne namaze.

Vse aktivnosti so brezplačne, vendar so predhodne prijave zaželene: Prijava na dogodke


Vabljeni tudi, da prelistate aktualno izdajo časopisa INFO-Svetujemo za znanje 2024/25, kjer so zbrane informacije o možnostih učenja, izobraževanja, vrednotenja že pridobljenega znanja in samostojnega učenja.

Ne zamudite priložnosti za nova znanja, navdihujoče izkušnje in prijetno druženje! Se vidimo v Zasavju!
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Načrt za okrevanje in odpornost Arnes
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji