• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno

Inovativni pristopi dela z ranljivimi skupinami


Zasavska ljudska univerza je bila uspešna na razpisu Erasmus+ 2018, K1, Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov, Mobilnost osebja za izobraževanje odraslih in pridobila projekt z naslovom: Inovativni pristopi dela z ranljivimi ciljnimi skupnimi.


Namen projekta mobilnosti je spoznati primere dobrih praks dela organizacij sorodnih področij iz različnih evropskih držav in opolnomočiti zaposlene strokovne sodelavke z novimi, drugačnimi pristopi dela in hkrati poskrbeti za njihov
profesionalni razvoj.To pomeni, da se bodo štiri zaposlene usposabljale v tujini v letih 2018 do 2020 in sicer bodo izvedene štiri aktivnosti v državah (Anglija, Norveška, Italija, Portugalska) in sicer 2 izobraževalna obiska na delovnem mestu (senčenje), 2 strukturirana tečaja.


Ključna strokovna področja kjer bomo opolnomočili zaposlene so:

  • dejavnosti informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih (ISIO), pristopi v Večgeneracijskem centru (VGC), področje vseživljenjske karierne orientacije (VKO) ter neformalnih izobraževalnih programov za odrasle.

Samo s skrbjo za lastno učenje, spoznavanjem novih pristopov za poučevanje in svetovanje bomo lahko izboljšati kakovost svojih izobraževalnih in svetovalnih storitev ter optimizirali organizacijo dela v zavodu.


V projektu so predvidene naslednje aktivnosti:

  • Priprava na senčenje in strukturirane tečaje (prijava na tečaje; definiranje potreb, obnova teoretičnega znanja na področju obstoječnih metod dela z ranljivimi ciljnimi skupinami, jezikovna in kulturna priprava na mobilnost;).
  • Udeležba na senčenju na delovnem mestu in strukturiranih tečajih (oktober 2018 do marec 2020).
  • Širjenje rezultatov mobilnosti zaposlenim in zunanjim sodelavcem ter prostovoljcem na ZLU (1 mesec po zaključku tečaja).
  • Priprava izvedbenega načrta novih aktivnosti dela z ranljivimi ciljnim skupinam, ki temelji na novih znanjih in kompetencah pridobljenih na mobilnosti (2 meseca po zaključku tečaja).
  • Širjenje in uporaba projektnih rezultatov

Projekt traja od 1. 6. 2018 do 30. 5. 2020.


Preberite si utrinke iz mobilnosti:

TEACH, LEARN AND QUALITY LIZBONA
Z »ZADNJIM VLAKOM« NA MOBILNOST V ŠPANIJO
ZGLEDOVALNI OBISK NA ENGLISH UNLIMITED IN INTERNATIONAL COLLEGE NA POLJSKEM

Anja Lenart, prof. ped. in soc.
03 56 55 131
anja.lenart@zlu.si
Anja Lenart, prof. ped. in soc.


Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji